Not your
average steak
Een must-visit voor de echte meatlover. Op de menukaart prijken mooie stukken vlees, geserveerd met nog mooiere wijnen. Maar, ook visliefhebbers zitten hier helemaal op hun plek. Bij De Tijd Bar & Grill weet men wat genieten is!
Not your
average steak
Een must-visit voor de echte meatlover. Op de menukaart prijken mooie stukken vlees, geserveerd met nog mooiere wijnen. Maar, ook visliefhebbers zitten hier helemaal op hun plek. Bij De Tijd Bar & Grill weet men wat genieten is!
Ons aanbod
Op het
menu
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is De Tijd Bar & Grill jouw uitvalsbasis. Van een heerlijk kopje koffie met gebak tot een goed gevulde sandwich of salade en in de avonduren een gezellige borrel of een waanzinnig diner.
Hier kun je terecht voor niet te versmaden vlees- en visgerechten. Maar, maar ook de vegetarische-gerechten zijn origineel en zeer rijk van smaak. De hoofdrol in ons restaurant is weggelegd voor de Ferrari onder de BBQ-grills: de Mibrasa. Dankzij deze bad boy krijgen onze gerechten die onweerstaanbare, rokerige smaak.
LUNCH
De gerechten van de lunchkaart kunt u van 12:00 tot 17:30 uur bestellen.
EIEREN EGGS
wit of bruin brood
Uitsmijter 8.75
Roerei 8.75 U
Supplement: 1.00 per ingrediënt
Kaas – Ham – Spek – Tomaat – Champignons – Ui
PANINI GRILLED
Mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat 10.00
Pittige kip, rode ui, paprika en pittige mayonaise 9.50
Hummus, aubergine, courgette en rucola (vegan) 9.25
SANDWICHES
wit of bruin brood
Krokante kip met avocado en pittige mayonaise 11.50
Carpaccio met Parmezaanse kaas, zonnebloempitten, rucola en truffelmayonaise 13.50
Vitello Tonnato: dun gesneden kalfsvlees met kappertjes, rucola en tonijnmayonaise 11.00
Gerookte zalm met kappertjes, rode ui, tuinkers en mosterd-dilledressing 15.50
Steak Sandwich met champignons en chimichurri 15.00
Pulled pork met gebakken ui, cheddar en BBQ-saus 12.00
Naanbrood met oesterzwammen en ananas-curry 9.50
Rundvlees kroketten (2 stuks) met mosterd en brood 9.75
SOEP
Tomatensoep met pesto 6.75 U
Rijk gevulde Franse vissoep met toast en rouille 11.75
SALADES
Krokante kip met gegrilde little gem, cherrytomaatjes, rode ui, komkommer
en pittige mayonaise 14.50
Gerookte zalm met gemengde salade, ui, kappertjes, komkommer
en mosterd-dilledressing 15.50
Carpaccio met rucolasalade, zonnebloempitten, Parmezaanse kaas
en pestodressing 15.00
SPECIALS
Ierse Angus steak met gebakken ui, champignons en brood 24.00
Saté van kippendij met huisgemaakte atjar, kroepoek, satésaus en brood 18.50
De Tijd Burger: Angus beef burger met cheddar, bacon, ui, tomaat, sla, BBQ-saus en verse friet 19.50
Veggie BLT: Krokante brie burger met sla, tomaat, mosterd en verse friet 17.75
Chicken and Waffles: Kip en wafels met maple syrup en coleslaw 18.00
ZOET
Appeltaart 5.00
Chocolade–truffeltaart 5.75
Cheesecake 5.50
Supplement: slagroom 0.75
VOORGERECHTEN
Naanbrood met tzatziki en balsamico-olie 6.75
Brood uit de oven gevuld met mozzarella, tomaat en knoflookboter 8.50
Steak tartaar van Angus beef met augurk, kappertjes, ui, truffelmayonaise, kwarteleitje en toast 14.50
Tomatensoep met pesto 6.75
Rijk gevulde Franse vissoep met toast en rouille 11.75
Vitello Tonnato: dungesneden kalfsvlees met kappertjes, rucola en tonijnmayonaise 12.50
Carpaccio van Angus beef met zonnebloempitten, Parmezaanse kaas, rucola en pesto 13.50
Gerookte portobello met bulgur, salsa en kruidenvinaigrette (vegan) 11.00
Gamba Piri Piri: garnalen geserveerd in chili-knoflookolie 12.50
Nacho’s to share met pulled pork, cheddar, Jalapeño, tomatensalsa, zure room en bosui 15.50
SALADES
Krokante kip met gegrilde little gem, cherrytomaatjes, rode ui, komkommer
en pittige mayonaise 14.50
Gerookte zalm met gemengde salade, ui, kappertjes, komkommer
en mosterd-dilledressing 15.50
VLEES
Lady steak, Iers Angus beef (200 gr) 21.50
Gentlemans steak, Iers Angus beef (300 gr) 28.50
Entrecote, Aberdeen Angus (250 gr) 26.50
Kalfs rib eye, Friander (200 gr) 23.50
Grillplank: Angus steak, chickenwings, shashlick, grote garnalen,
mini burgertjes (v.a. 2 pers.) 29.50 p.p.
BBQ SPIEZEN
Visspies: gemarineerde zwaardvis en grote garnalen 24.00
Shashlick: varkenshaas, paprika, rode ui en champignons 18.00
Saté: kippendij, huisgemaakte atjar, kroepoek en satésaus 18.50
BURGERS
De Tijd Burger: Angus beef burger met cheddar, bacon, ui, tomaat, sla, BBQ-saus
en verse friet 19.50
Pulled Pork Burger; pulled pork met coleslaw, tomaat, cheddar, BBQ-saus en verse friet 18.75
Chicken and Waffles: kip en wafels met maple syrup en coleslaw 18.00
VIS
Hele zeebaars gevuld met venkel en citrusvrucht 24.00
Zwaardvis steak met antiboise 26.00
VEGETARISCH
Veggie BLT: krokante brie burger met sla, tomaat, mosterd en verse friet 17.75
Gegrilde steak van gemarineerde knolselderij met ras el hanout en groene salade 16.00
SIDES
Gepofte aardappel met tzatziki 4.50
Verse friet met mosterdmayonaise 5.00
Zoete aardappelfriet met truffelmayonaise 6.00
Gegrilde maiskolf met roomboter 5.50
Gemengde salade 4.75
SAUZEN
Groene pepersaus 3.00
Truffeljus 3.50
Champignonroomsaus 3.00
Chimichurri 3.00
NAGERECHTEN
Chocolade-truffeltaart met vanille-ijs 8.25
Cheesecake met frambozen sorbetijs 8.50
Tiramisu 7.75
De Tijd profiterol gevuld met vanille-ijs, chocoladesaus en chocolate chip 7.75
Trio van sorbetijs met vers fruit (vegan) 9.00
Kaasplateau: selectie kazen met kletzenbrood en dadelstroop 12.50
Cheese platter: cheese selection with fruit loaf and date syrup
BITES
Van Dobben bitterballen 7 stuks 7
Kaasstengels (v) 7 stuks 7.25
Chicken bites 6 stuks 8.50
Spinazie- kaas kroketjes (v) 6 stuks 8.25
Kiploempia’s 7 stuks 7.25
Bittergarnituur 12 stuks 13
Bittergarnituur 24 stuks 26
Bittergarnituur 48 stuks 52
Bitterballen, kaasstengels, spinazie-kaaskroketjes, chicken bites en kiploempia’s
Nootjes 4.25
Olijven 5.50
Jonge kaas 7.25
Parmaham 9.50
Kippenvleugeltjes van de grill 8.75
Brood uit de oven gevuld met mozarella tomaat en kruidenboter (v) 7.75
Brood met kruidenboter, gerookt zeezout en olijfolie (v) 6.50
Cheesy nacho’s met jalapeño’s, guacamole, creme fraîche en pico de gallo (v) 10.75
Potato wedges met baba ganoush, chipotlemayonaise en citrusaïoli 7.25
De Tijd Borrelplank; een selectie van vleeswaren en kazen 19.75
WIJNEN
WITTE WIJN
Frankrijk – Resplandy – Sauvignon Blanc 5 | 25
Frankrijk – St. Martin – Chardonnay 5 | 25
Spanje – Bodegas Naia K-Naia – Verdejo 6 | 30
Italië – Bolla – Pinot Grigio La Fondazione 6.50 | 32.50
Frankrijk – Maison Centaurée – Chardonnay 7 | 35
Duitsland – Bauer – Riesling 37.50
Oostenrijk – Mayr – Grüner Veltliner 39.50
Frankrijk – Pierre Ponnelle – Rully Blanc 47.50
Frankrijk – Régis de Vallière – Chassagne Montrachet 95
OSÉ
Italië – Indesio – Pinot Grigio Blush 5 | 25.00
Frankrijk – Château Thuerry – Grenache 42
ROOD
Frankrijk – Resplandy – Merlot 5 | 25
Italië – Vescovi – Pinot Nero 5.25 | 26.25
Chili – Esperitu – Cabernet Sauvignon Reserva 6 | 30
Zuid-Afrika – Niel Joubert – Shiraz 7.50 | 37.50
Argentinië – Susana Balbo – Malbec 7.50 | 37.50
Frankrijk – Maison Centraurée – Cabernet/ Merlot 37,50
Spanje – Obalo – Rioja Crianza 42.50
Zuid-Afrika – Merwida – Cabernet Sauvignon 39.50
Italië – Borgogno – Barolo – No Name 65
Italië – Bolla – Valpolicella Classico Ripasso 47.50
BUBBELS
Spanje – Arte Latino – Cava 5.25 | 27.50
Frankrijk – Champagne – Moët et Chandon – Imperial Brut 85
Frankrijk – Champagne – Moët et Chandon – Rosé 95
Frankrijk – Champagne – Moët et Chandon – Imperial Ice 90
DE TIJD LOVES BAROLO (Slow Wine)
Borgogno – Barola DOCG Riserva 2000 – Nebbiolo 130
Borgogno – Barola DOCG Riserva 1998 – Nebbiolo 140
Borgogno – Barola DOCG Riserva 1997 – Nebbiolo 150
Borgogno – Barola DOCG Riserva 1982 – Nebbiolo 450
Borgogno – Barola DOCG Fossati – Nebbiolo 100
Borgogno – Barola DOCG Vigna Liste – Nebbiolo 120
Borgogno – Barola DOCG Cannubi – Nebbiolo 140
Aperitivo & Cocktails
GIN & TONIC
Bombay-saffier 9.25
Fever Tree Indian Tonic en citroen
Damrak 9.25
Fever Tree Elderflower Tonic, sinaasappel en limoen
Beefeater 9.50
Fever Tree Aromatic Tonic, zoethout en grapefruit
Hendriks 11.50
Fever Tree Indian Tonic, komkommer en rozemarijn
Bosford Rose 10.75
Fever Tree Aromatic Tonic, munt en citroen
Bulldog 10.75
Fever Tree Mediterranean Tonic, sinaasappel en kruidnagel
Plymouth 12
Fever Tree Elderflower Tonic, gember en sinaasappel
Gin Mare 11.75
Fever Tree Mediterranean Tonic, basilicum en peperkorrels
COCKTAILS
Mojito 9.50
Rum Brugal Blanco, vers limoensap, rietsuiker, verse munt en sodawater
Pornoster Martini 10
Bols Vodka, Passoa, passievrucht en vanillesiroop
Espresso Martini 9.75
Bols Vodka, Kahlùa en espresso
Whisky Sour 9.50
Four Roses, vers citroensap, eenvoudige siroop en angosturabitters
Amaretto Sour 9.50
Amaretto, vers citroensap en eenvoudige siroop
Long Island 12.50 uur
Rum Brugal Blanco, Bols Vodka, Bombay gin, Jose Cuervo Gold tequila, triple sec, vers limoensap en eenvoudige siroop
Moscow Mule 9.75
Bols Vodka, vers limoensap, gemberbier
ALCHOLVRIJE COCKTAILS
Shirley Temple 7,75
Gemberbier, grenadine en sinaasappelsap
Passionate Fizz 7.75
Vers limoensap, ginger ale, passievrucht en siroop
Crodino 0% 4
Alcoholvrije aperitivo met een bite
Damrak Virgin 0% 7.75
Fever Tree Vlierbloesem, sinaasappel en limoen
SPARKLING
Aperol Spritz 8
Prosecco, Aperol, sodawater en verse sinaasappel
Campari Tonic 8.25
Campari, Fever Tree Indian Tonic en sinaasappel
Hugo 8
Prosecco, Bols Vlierbloesem, verse munt en limoen
Bellini 8.50
Prosecco, Bols Peach en frisse sinaasappel
Mimosa 7
Prosecco, sinaasappelsap en sinaasappel
Viper Hard Seltzer 5
Harde Seltzer en limoen
GROEPSMENU
Voor grotere gezelschappen (vanaf 10 personen) serveren wij diverse met zorg samengestelde menu’s. Met eventuele vegetariërs, allergieën en diëten houden wij graag rekening, wel dienen wij dit op voorhand te vernemen.
VOORGERECHTEN
Carpaccio van Black Angus met pecorino, kappertjes en pesto dressing
of
Garnalen met knoflook, chiliboter, bier en geroosterd brood
of
Geroosterde tomatensoep (v)
HOOFDGERECHTEN van de houtskoolgrill
Black Angus steak
or
Hele Dorade met citrusvrucht, venkel en witlof
or
Gegrilde steak van gekruide bloemkool met tzatziki
DESSERT
Chocoladetruffeltaart met vanille-ijs
or
Kaas selectie van Ed Boele met noten-vijgenbrood en vijgencompote
€ 38.50 p.p.